fbpx

اپلیکیشن ها چه نوع اطلاعاتی را جمع‌آوری و به چه منظور استفاده می‌کنند؟

اپ‌ها بخشی جدانشدنی از زندگی روزمره ما شده‌اند و استفاده از اپلیکیشن‌ها به قدری است که اکنون امور روزمره ما از جمله پرداخت قبوض، خرید، ارتباط با دوستان و… وابسته به اپ‌هاست.

اما در ازای استفاده از اپلیکیشن‌ها چه هزینه‌ای می‌پردازیم؟

اخیراً اپل خط مشی حریم خصوصی خود را به‌روزرسانی کرده و در آن با شفافیت بیشتری نحوه استفاده اپ‌های گوناگون از اطلاعات ما را شرح داده است.

کارشناسان امنیت سایبری موسسه «پی کلاود»، از لیست برچسب‌های جدید حریم خصوصی اپل در اپ استور استفاده کرده و میزان جمع‌آوری داده‌ها و اشتراک آن‌ها با طرف سوم را بررسی کرده‌اند.

به‌طور متوسط، تقریبا نیمی از اپ‌های محبوب، داده‌های کاربران را در اختیار طرف سوم می‌گذارند.

اپ‌ها چه نوع اطلاعاتی را جمع‌آوری می‌کنند؟

بسته به مجوزهایی که شما هنگام نصب به اپ می‌دهید، اپلیکیشن مورد نظر می‌تواند داده‌های شما را تحلیل و برای منافع خاص یا انتقال به شخص سوم جمع‌آوری کند. این مجوزها در بخش شروط اپلیکیشن که هنگام نصب باید بپذیرید، قابل مطالعه هستند.

۵۲ درصد از اپ‌ها داده‌های شما را به دیگران واگذار می‌کنند

اپ‌ها داده‌های شما را برای اهداف گوناگونی جمع‌آوری می‌کنند. یکی از این هدف‌ها ارتقاء کیفیت کاربری شما است، یعنی تعامل کاربر با اپ را ردیابی و ثبت می‌کنند تا بتوانند اشکالات اپ را رفع و عملکرد آن را ارتقاء دهند؛ ولی از این اطلاعات برای نمایش آگهی‌های هدفمند به شما در سرویس‌های گوناگون نیز استفاده می‌کنند. همه ما این نوع آگهی‌ها را دیده‌ایم. مثلاً پس از پایان وبگردی در یک مرورگر یا اپ، در یک اپ دیگر همان آگهی را مشاهده می‌کنیم که در اپ قبلی دیده بودیم، این کار توسط انتقال داده‌ها به طرف سوم انجام می‌شود.

معمولاً داده‌های ما نهایتاً به دست شرکت‌های جمع‌آوری اطلاعات اجتماعی می‌رسند؛ شرکت‌هایی مثل BuzzSumo و Hootsuite داده‌های شما را برای ارزیابی، تحلیل و نهایتاً فروش محصولات به‌صورت هدفمند جمع‌آوری می‌کنند.

اپ‌ها می‌توانند هرگونه اطلاعات شامل اطلاعات شخصی، تاریخچه جستجو و وبگردی شما را برای تحلیل و شناسایی و ثبت اطلاعات برای خودشان یا اپ‌های دیگر جمع‌آوری کرده و به اشتراک بگذارند.

یوتیوب ۴۲درصد از اطلاعات شما را به اشتراک می‌گذارد.

هر بار که در یوتیوب یک ویدئو را جستجو می‌کنید، ۴۲درصد از اطلاعات شخصی شما به جایی دیگر ارسال می‌شود. این داده‌ها برای انتخاب آگهی‌های مخصوص به شما هنگام تماشای ویدئو و همچنین برای فروش به شرکت‌های دیگر در راستای هدف قرار دادن شما در رسانه‌های اجتماعی گوناگون جمع‌آوری و ارسال می‌شوند.

اینستاگرام ۷۹درصد از اطلاعات شما شامل تاریخچه وبگردی و اطلاعات شخصی را با دیگران به اشتراک می‌گذارد

اینستاگرام ۷۹ درصد از اطلاعات شخصی افراد را به شرکت‌های دیگر منتقل می‌کند. این داده‌ها اطلاعات خرید، اطلاعات شخصی و تاریخچه وبگردی را در بر می‌گیرند. با این وضعیت، تعجبی ندارد که محتویات هدفمند و مطابق سلیقه ما برایمان نمایش داده شود. این بسیار نگران‌کننده است که اینستاگرام با داشتن بیش از یک میلیارد کاربر فعال، به یک مرکز بزرگ اشتراک داده‌های کاربرهای نا آگاه تبدیل گشته است.

براساس بررسی‌های پی کلاود در زمینه جمع‌آوری داده‌های کاربران برای بازاریابی، رسانه‌های اجتماعی از دیگر اپلیکیشن‌ها اطلاعات بیشتری را جمع‌آوری و اشتراک‌گذاری می‌کنند.

اگرچه می‌توان مطمئن بود که اپ‌های پرمخاطب با اطلاعات شما کارهای غیرقانونی و خلاف نمی‌کنند؛ اما لازم است همیشه اطلاعات شخصی خود را در جایی امن نگهداری کنید و به دیگران اجازه دسترسی بدون خواست را ندهید.

با استفاده از فضای ذخیره‌سازی ابری می‌توانید دسترسی اشخاص را محدود کنید؛ به‌طوری که می‌توانید مطمئن باشید فقط خودتان به اطلاعات خود دسترسی دارید.

چگونه می‌توان دسترسی‌های اینستاگرام را محدود کرد؟

طبق گزارشی از بلومبرگ، اینستاگرام در سال ۲۰۱۹ ، ۲۰ میلیارد دلار از طریق تبلیغات  کسب درآمد کرده است.

قابل ذکر است اینستاگرام از طریق دسترسی به اطلاعات کاربران و نمایش تبلیغات به صورت هدفمند در همه قسمت‌ها از جمله استوری، فید و حتی صفحه جستجو کسب درآمد می‌کند.

برخلاف فیس‌بوک، اینستاگرام به کاربران امکان محدود کردن داده‌های ردیابی شده را نمی‌دهد. حال این سوال پیش می‌آید: آیا می‌توان از جمع‌آوری اطلاعات کاربران توسط اینستاگرام جلوگیری کنید؟ پاسخ کوتاه “نه” است. نمی‌توانید اینستاگرام را از احتکار داده‌های کاربران بازداشت.

با این وجود می‌توانید از طریق فیس‌بوک این کار را انجام دهید و مقدار اطلاعات جمع‌آوری شده از فیس‌بوک و سایر برنامه‌های شخص ثالث را محدود کنید.

  1. برنامه Facebook را راه‌اندازی کرده و روی نمادی که در عکس زیر مشخص شده کلیک کنید.

  1. بر روی تنظیمات و حریم خصوصی کلیک کنید و “تنظیمات” را از لیست انتخاب کنید.

  1. اکنون به پایین اسکرول کنید و روی “Ad Preferences” کلیک کنید.

     4- اکنون “تنظیمات تبلیغ” را انتخاب کنید و روی “داده‌های مربوط به فعالیت های شرکا” ضربه بزنید.

5- کلیدهای Facebook و Instagram را به حالت خاموش تغییر دهید.

6- همچنین در منوی “تنظیمات آگهی” ، روی “دسته‌هایی که برای دسترسی به شما استفاده می‌شوند” کلیک کنید.

7- به پایین اسکرول کرده و از همه “دسته‌های علاقه” و “سایر دسته‌ها” انصراف دهید.

با این کار، تبلیغات هدفمند در اینستاگرام و فیس‌بوک برای شما نمایش داده نمی‌شود. اگرچه این امر مانع نمایش کامل تبلیغات اینستاگرام به شما نخواهد شد، اما ارتباط آن‌ها کمتر خواهد بود؛ زیرا سیستم عامل‌های رسانه‌های اجتماعی (اینستاگرام و فیس‌بوک) نمی‌توانند از طریق برنامه‌های شخص ثالث به داده‌های شما برای تبلیغات هدفمند دسترسی پیدا کنند.

 

 

گردآورنده: علیرضا منافی

 

 

1 پاسخ
  1. مهدی گفته:

    ای کاش خبرنامه گویا رو به بک پک اضافه کنید . متن خبر ها و ودیو ها واقعا جذابه . میدونم حجمش زیاد میشه ولی عالی هست

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *