fbpx

مستند کردن تجربه‌ها در دوران خاموشی اینترنت

مجموعه‌ای از پست‌های وبلاگی برای ارائه راهکارهای کاربردی

نویسنده: ایوون ان‌جی با همکاری آرول پراکاش

در ژوئن ۲۰۱۹ در حالی که بحران انسانی ونقض گسترده حقوق بشر در میانمار (برمه) ادامه داشت، وزارت حمل ونقل و ارتباطات این کشور به شرکت‌های مخابراتی دستور داد که خدمات اینترنت موبایل خود را در دو ایالت هم‌جوار «راخین» و «چین» در این کشور کاملا قطع کنند. توجیه آن‌ها «فعالیت‌های غیرقانونی و آسیب رساندن به صلح» در این منطقه بود و دولت میانمار مدعی شد که این اقدام را «به نفع و مصلحت مردم» انجام داده است. واقعیت این است که قطع اینترنت موبایل، دسترسی بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این دو ایالت را به اطلاعات و امکانات ارتباطی قطع کرد و در روند امدادرسانی‌های انسانی هم اختلالات جدی پدید آورد. همان‌طور که متیو اسمیث از سازمان «فورتیفای رایتس» (Fortify Rights) گفته است «خاموشی اینترنت در شرایطی رخ داد که نسل‌کشی [مسلمانان] روهینگیا و جنایات جنگی علیه ساکنان ایالت راخین ادامه داشت و حتی اگر قرار بود چنین اقدامی ستیزه‌جویان مسلح را هدف قرار دهد، اقدامی بسیار نامتناسب بود.»

در سپتامبر ۲۰۱۹ قطعی اینترنت به صورت موضعی برای پنج شهر رفع شد اما همچنان در بسیاری نقاط دیگر ادامه دارد. در طول همان ماه سپتامبر، در بنگلادش که بسیاری از مسلمانان روهینگیا به آن‌جا پناه برده‌اند، مقام‌های مسئول دستور دادند که اپراتورهای تلفن همراه، خدمات ۳جی و ۴جی را در کمپ‌های پناه‌جویان روهینگیا قطع و فروش سیم‌کارت به آن‌ها را متوقف کنند. اعمال محدودیت بنگلادش در خدمات‌رسانی تلفن همراه به کمپ‌های پناه‌جویان روهینگیا همچنان ادامه دارد.

مستند کردن تجربه‌های در دوران قطعی اینترنت

قطعی اینترنت در سراسر جهان رو به افزایش است. بنا بر کمپین KeepItOn# که از سوی بنیاد AccessNow (از سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در زمینه حقوق دیجیتال و آزادی اطلاعات) آغاز شد، در فاصله ماه‌های ژانویه تا ژوئیه ۲۰۱۹، تعداد خاموشی‌های عمدی اینترنت در جهان به ۱۲۸ مورد رسید. در مقایسه، در کل سال ۲۰۱۸ این رقم ۱۹۶ مورد بود. در سال ۲۰۱۷ جهان شاهد ۱۰۶ مورد قطعی اینترنت بود و در سال ۲۰۱۶ فقط ۷۵ مورد. دولت‌ها در سرتاسر جهان، با همکاری شرکت‌های مخابراتی و ارتباطی، به‌طور فزاینده‌ای از خاموشی اینترنت به عنوان استراتژی موثری برای سرکوب شبکه‌های انسانی، پیش‌گیری از سازمان‌دهی اجتماعات و ممانعت از مستندسازی و انتشار خبرهای مرتبط با نقض گسترده حقوق بشر، بهره می‌گیرند.

«قطع اینترنت و نقض حقوق بشر، دست در دست یک‌دیگر در حرکت‌اند.»

برهان تایه، AccessNow

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *